Account
Logo
Zoeken
7.8 °C

Achttien sollicitanten voor Tytsjerksteradiel

wo 28 september 2016, 15.35 uur

BURGUM - Dertien mannen en vijf vrouwen hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester van de gemeente Tytsjerksteradiel. Van de achttien kandidaten hebben er vijftien ervaring als burgemeester of wethouder. Ruim de helft van de sollicitanten (10) is tussen de vijftig en zestig jaar oud. Met zeven gegadigden is de VVD het ruimst vertegenwoordigd. Zes belangstellenden zijn jonger dan vijftig, twee zijn ouder dan zestig. Naast de VVD’ers zijn ze lid van de PvdA (4), GroenLinks (3), CDA (2) en D66 (1). Van één gegadigde is de politieke kleur onbekend.

Commissaris van de Koning Joan Leemhuis maakt een selectie uit de sollicitanten en overlegt hierover met de gemeentelijke vertrouwenscommissie. De commissie spreekt met de geselecteerde kandidaten en brengt aan de raad verslag uit, voorzien van een conceptaanbeveling. De raad beslist uiteindelijk welke twee kandidaten op de aanbeveling komen te staan, en in welke volgorde. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties volgt in zijn voordracht aan de Kroon in beginsel de aanbeveling van de raad. De Kroon benoemt vervolgens de nieuwe burgemeester per Koninklijk Besluit van benoeming. De nieuwe burgemeester volgt dan waarschijnlijk begin volgend jaar waarnemend burgemeester Wilma Mansveld op.

Wilma Mansveld kwam deze maand naar Tytsjerksteradiel als opvolger van de vertrokken burgemeester Eric ter Keurs. In het jaar 2010 waarin Ter Keurs solliciteerde naar het burgemeestersambt in Tytsjerksteradiel waren er eveneens achttien kandidaten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
28%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!