Account
Logo
Zoeken
8.8 °C
De Centrale As is zaterdag eenmalig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, zodat u de 21 kilometer lange As kunt verkennen

Kom wandelen en fietsen op De Centrale As

ma 19 september 2016, 14.45 uur

DOKKUM - Doe op zaterdagmiddag 24 september a.s. tussen 14.30 en 19.00 uur mee aan de '11 Dorpentocht' op De Centrale As voor Stichting Leergeld. De Centrale As is dan eenmalig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, zodat u de 21 kilometer lange As kunt verkennen. De afstand die u fietst of loopt bepaalt u zelf.

Bij de opstapplaatsen in Nijega, Burgum/Garyp, Feanwâlden, De Westereen, Broeksterwâld en Dokkum (rotonde Wâlterswâld) kunt u voor € 2,- een stempelkaart kopen. Vanaf de opstapplaats kunt u vervolgens starten met uw wandeling of fietstocht over De Centrale As. Om de 2 kilometer komt u een stempelpost tegen. Onderweg kunt u bij verschillende kramen eten en drinken verkrijgen.

Kom bij voorkeur op de fiets of te voet naar één van de opstapplaatsen want het kan druk worden! Volg de gele borden 'bezoekers' om bij een opstapplaats te komen.

Stichting Leergeld Noordoost Friesland
De opbrengst van het evenement komt volledig ten goede aan Stichting Leergeld Noordoost Friesland. Met de steun van Stichting Leergeld kunnen kwetsbare kinderen en jongeren in het gebied langs de Centrale As deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

De Centrale As is tijdens het eenmalige evenement volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Kijk voor meer informatie op: www.sportopdeas.nl. De organisatie van 'Sport op de As' is in handen van de gezamenlijke Rotaryclubs Bergum, Dokkum en Lauwersland.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
25.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.6%
Geen mening  
26.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!