15.9 °C

Twee keer ruzie, twee keer gebroken kaak

vr 16 september 2016 16.15 uur

LEEUWARDEN - Twee keer ruzie, twee keer slaan en twee keer een slachtoffer met een kapotte kaak. De verdachte die vrijdag tegenover rechter Christine Koelman zat, zag er sterk en stevig uit. En dat bleek wel: de 28-jarige Driezumer had in maart en juni twee slachtoffers een gebroken kaak bezorgd. De eerste keer was op 19 maart, in een uitgaansgelegenheid in Kollumerzwaag. De Driezumer had iemand geslagen die met zijn vriendin stond te praten.

Hij haalde tot twee keer toe uit: eerst kreeg het slachtoffer vanuit het niets een stomp tegen zijn hoofd. Toen hij aan de Driezumer wilde vragen wat hem bezielde, kreeg de jongen nog een klap. Ditmaal op het oog, met als gevolg een gebroken oogkas. De gebroken kaak had hij waarschijnlijk al bij de eerste klap opgelopen. Bij de tweede klap was hij tegen de vlakte gegaan.

Op 4 juni was het weer -letterlijk- raak. De Driezumer kwam deze keer met een taxibus met een stel vrienden terug van de Trekkertrek in Rinsumageest. De sfeer onderweg was niet goed. Volgens de Driezumer hadden hij en zijn maten al een paar klappen gekregen van een groepje jongens en was zijn vriendin lastiggevallen. Toen de bus in Broeksterwâld stopte, sloeg de Driezumer een jongen een gebroken kaak.

De rechter vroeg zich af of de man zijn eigen kracht wel kent. 'U slaat gewoon iemand knetterhard. Zijn kaak moest worden rechtgezet'. Wat officier van justitie Douwe Freerk Osinga de meeste zorgen baarde, was de uitspraak van de Driezumer dat het slachtoffer het had verdiend. 'Ik ben absoluut niet agressief aangelegd. Ik kan u beloven dat het niet weer gebeurt', zei de verdachte. De officier eiste een een onvoorwaardelijke celstraf van vier weken.

De rechter ging daar ruimschoots overheen: Koelman veroordeelde de Driezumer tot drie maanden cel. Zij bepaalde dat de man aan de slachtoffers respectievelijk bijna 3200 en 2000 euro schadevergoeding moet betalen. Een werkstraf was voor de rechter een gepasseerd station. 'Als u twee keer in korte tijd twee jongemannen slaat met dit tot gevolg, dan vind ik niet dat een taakstraf gepast is'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws