10,6 °C

OM wil 62.000 euro 'plukken' van wietteler

do 15 september 2016 13.30 uur

LEEUWARDEN - Op 18 december vorig jaar veroordeelde de rechtbank in Leeuwarden drie mannen tot gevangenisstraffen van 3 tot 22 maanden. De rechtbank oordeelde dat het drietal, twee Leeuwarders (39 en 41 jaar) en een 47-jarige Wirdumer, betrokken zijn geweest bij een hennepkwekerij in een pand aan de Janssenlaan in Drachten. In een deel van het pand moeten volgens de politie zo'n 500 wietplanten hebben gestaan.

De politie deed in april vorig jaar een inval in het pand. Een exacte telling was niet mogelijk omdat de plantage was leeggeroofd. Tijdens die zitting kwam niet aan de orde dat in de woning van een van de Leeuwarders, hij is inmiddels 40 jaar, meer dan 62.000 euro aan contant geld werd aangetroffen. De Leeuwarder kreeg in december 22 maanden cel, donderdag zat hij opnieuw tegenover drie rechters.

Ditmaal in het kader van een door het Openbaar Ministerie (OM) ingediende 'Pluk-ze' vordering. Het OM gaat er vanuit de ruim 62.000 euro crimineel geld is, dat de Leeuwarder heeft 'verdiend' met de handel in drugs. De man zei zelf dat hij heel zuinig leeft. Het geld zou afkomstig zijn uit schenkingen en uit de bedrijfjes van hem en zijn vriendin. De politie heeft de Leeuwarder vanaf 2007 verschillende malen in verband gebracht met hennep en wietplantages. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7