28.9 °C
Foto: Klaas Rozema | Met militaire precisie van de mannen bovenop wordt de mega-trommel naar zijn eindbestemming gereden

Auto's in de wacht voor 'rijdende trommel'

di 23 augustus 2016 14.55 uur

BURGUM - Voor veel automobilisten was maandagavond even 'vreemd opkijken' toen bij Burgum een rijdende trommel met daarop twee waakzame mannen de weg opreed. De grote trommel bleek een decorstuk te zijn voor het stuk 'Dwerskop' van het Iepenloftspul Burgum. De trommel werd gemaakt in een loods van het Projectbureau De Centrale As en werd maandag samen met andere decorstukken naar het aquaduct in Burgum vervoerd.

De medewerkers van het Iepenloftspul hadden aanvankelijk geprobeerd de trommel op een dieplader te plaatsen. Naast de trommel werd ook een boxring en een helikopter meegenomen. Er was niet voldoende ruimte en daarop werd besloten om de trommel los te vervoeren. In de trommel is namelijk een auto ingebouwd en met een camera aan de buitenkant kan de chauffeur zien waar hij zo ongeveer rijdt. Dankzij hulp van zijn twee collega's bovenop wist chauffeur Frans de Boer het geheel veilig bij het aquaduct te brengen. Op sommige plekken waren langs de randen van de weg slechts enkele centimeters ruimte over.

De rit ging via Quatrebras naar de nieuwe ovonde en vervolgens weer terug naar het aquaduct over de Centrale As.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws