Account
Logo
Zoeken
7.4 °C

© WâldNet |  De Zweedse motorfietsers crossen in deze attractie in een grote tonvormige kombaan van ongeveer negen meter

Zweedse stuntattractie op Oldtimerfestival

di 9 augustus 2016, 14.00 uur

TWIJZELERHEIDE - Het Oldtimerfestival Twijzelerheide heeft met de stuntattractie Steile Wand uit Zweden dit jaar een primeur op het programma. De motorfietsers crossen in deze attractie in een grote tonvormige kombaan van ongeveer negen meter. De Steile Wand, komt uit 1937. "Spectaculair", zo noemt de organisatie. Het achtste Oldtimerfestival Twijzelerheide is op zaterdag 27 augustus.

Naast de Steile Wand strijden tijdens het Oldtimerfestival ongeveer 160 coureurs tijdens de grasbaanwedstrijden om de felbegeerde eerste plaats. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer ontzettend veel oldtimerauto’s, motoren, vrachtwagens, brommers en tractors te bewonderen en is er een markt met onderdelen voor oldtimers. Er is bovendien een ambachtelijke markt met een palingroker, antieke ijscowagens en vele kramen met delicatessen.

Vorig jaar is het festival gestart met een straattheaterprogrammering. ‘Dat was zo'n succes dat we ook dit jaar weer enkele straattheateracts op het programma hebben, waaronder de american bastards. Zij hebben hun voorstelling gebaseerd op de Benidorm bastards. Een erg leuke show die zowel jong als oud aanspreekt. En we zijn erg blij dat we voor het eerst sinds jaren weer een bodypainter naar Twijzelerheide hebben kunnen halen’, aldus de organisatie. "Voor de kinderen hebben we weer een prachtige nostalgische kermis met een zweef, bungy jumping trampoline, spijkerbroekhangen, draaimolen, auto schilderen, een quadbaan en springkussens."

Fries record
Vorig jaar heeft het Oldtimerfestival Twijzelerheide voor het eerst een Fries record weten te vestigen van het meeste aantal brommers op rij. "Dat record willen we dit jaar verbreken. We hopen dat we minimaal 350 brommers op rij kunnen realiseren", vertelt de organisator. "Na de recordpoging gaan zij op een mooie toertocht door de Friese wouden."

Naast alle buitenactiviteiten zijn er de hele dag muziekoptredens van diverse artiesten oa Bertus , Jelle Jitse en Trienus. Het festival wordt ’s avonds afgesloten door Lytse Hille en de coverband Lead. "Het beloofd een prachtige show te worden", aldus de organisatie. "En we hebben dit jaar natuurlijk weer een spectaculaire vuurwerkshow om 21.30 uur."

Het terrein is op zaterdag 27 augustus vanaf 10.00 uur open. De toegang voor volwassen is 8 euro. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis mee. Entree feesttent 's avonds 10 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer