15,9 °C

Deodief kon de verleiding niet weerstaan

wo 03 augustus 2016 16.15 uur

LEEUWARDEN - Een 34-jarige winkeldief uit Drachten is woensdag door rechter Fred Sieders veroordeeld tot een werkstraf van 25 uur. De Drachtster heeft op 13 mei twee busjes deodorant bij het Kruidvat aan de Noorderbuurt gestolen. De deodief werd niet op heterdaad betrapt. Een personeelslid van Kruidvat zag de man de winkel verlaten en herkende hem als degene die eerder ook al was aangehouden voor een winkeldiefstal.

De camerabeelden werden bekeken en daarop was te zien dat de Drachtster twee busjes deodorant in zijn tas stopte. De man bekende meteen. Tegen de politie zei hij dat hij 'de aandrang' om iets mee te nemen niet kon weerstaan. “Iets meenemen” zegt het dan in mijn hoofd', zei de Drachtster tegen de rechter. Hij is in het verleden veel vaker veroordeeld voor het plegen van winkeldiefstallen.

Hij liep nog in een proeftijd. In mei 2014 kreeg hij een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur opgelegd. Die straf moet hij nu alsnog uitvoeren, bovenop de 25 uur die hij woensdag kreeg. De Drachtster heeft problemen op verschillende gebieden, onder andere financieel. Daar heeft hij nu hulp voor, hij wordt redelijk intensief begeleid. Hij heeft ook ADHD en PDD-NOS.

 

Regionaal nieuws