Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Kijlstra verrast over 'misgunning' vervoer

vr 15 juli 2016, 0.09 uur

DRACHTEN - Kijlstra Zorgvervoer uit Drachten is zeer verrast en overvallen door de gunning van de Dokterswacht Friesland aan Witte Kruis. Dokterswacht Friesland maakte donderdag bekend dat het vervoer van huisartsen voor de komende 6 jaar is gegund aan Witte Kruis. Dit betekent dat er een einde komt aan de jarenlange samenwerking tussen de dokterswacht en Kijlstra Zorgvervoer.

"Als er wordt gekeken naar het verloop van het aanbestedingstraject, is deze plotselinge wending op zijn minst opmerkelijk te noemen. Dokterswacht Friesland gunt ineens de vervoersopdracht aan Witte Kruis op basis van een eerste aanbestedingstraject waarover vorig jaar juridisch erg veel te doen is geweest." zo schrijft Rudy Verwoert, directeur Zorgvervoer bij Kijlstra.

"De Dokterswacht heeft namelijk zelf het offertetraject op basis waarvan de Dokterswacht nu meent de vervoersopdracht aan Witte Kruis te gunnen, al in 2015 ingetrokken. Tegen dat besluit van Dokterswacht heeft Witte Kruis toentertijd een kort geding opgestart, maar de voorzieningenrechter heeft de rechtmatigheid en daarmee de definitieve effectuering van de intrekking bekrachtigd. Feitelijk is er dus een streep gezet onder dat hoofdstuk. De Dokterswacht heeft daarbij zelfs schriftelijk aan alle betrokkenen toegezegd een nieuw gewijzigd aanbestedingstraject te zullen uitschrijven, waaraan alle partijen opnieuw konden meedoen."

Rudy Verwoert: "Nu valt de Dokterswacht dus terug op iets wat ze in een eerder stadium al had ingetrokken. Detail dat hierbij van belang is: door het intrekken van de eerste aanbesteding en het toezeggen van de nieuwe, zijn we in de tijd inmiddels al een stuk verder. Daardoor is de geldigheidstermijn van alle aanbiedingen die toen zijn gedaan al lang verlopen, terwijl die aanbiedingen door het intrekken van het offertetraject overigens ook al waren vervallen. Juridisch gezien kan de gunning aan Witte Kruis daardoor ook niet meer gebaseerd worden op die offertes. "

Vanwege de grote belangen voor Kijlstra en de werknemers kan het bedrijf het hier niet bij laten zitten. Daarom heeft Kijlstra zich inmiddels uitgebreid door advocaten laten adviseren. "Voor ons is de gunning aan Witte Kruis door de Dokterswacht dus nog lang geen uitgemaakte zaak." aldus Rudy Verwoert.

"Wij benadrukken dat er sprake is van een juridisch geschil. Dit staat volledig los van de goede operationele samenwerking tussen de Dokterswacht en onze organisatie. Vanzelfsprekend zetten we onze dienstverlening onverminderd voort conform onze professionele standaard."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer