13.2 °C

Geen ruimere openingstijden fietsenstalling

wo 13 juli 2016 17.35 uur

DRACHTEN - De openingstijden van de fietsenstalling van het Van Knobelsdorffplein in Drachten worden op korte termijn niet verlengd. D66 Smallingerland drong hier dinsdagavond op aan, maar kreeg geen gehoor bij wethouder Ron van der Leck.

Fractievoorzitter Raf Pronk van D66 wilde graag een betere afstemming van de openingstijden in het weekend op de bus. De stalling is nu na zes uur 's avonds dicht, terwijl er nog wel reizigers uit verschillende richtingen komen. "Kan de fietsenstalling ook niet gewoon tot tien uur worden geopend, net zoals door de week."

Wethouder Van der Leck voelt daar voorlopig weinig voor. Het Van Knobelsdorffplein wordt rond de zomer van 2017 heringericht. "Volgend jaar wordt aan uw wens voldaan. Dan mogen daar straks geen fietsen meer in de buitenlucht staan. Het parkeren van de fiets in de nieuwe stalling is gratis en bewaakt. Het systeem is aangesloten op de parkeergarage. De openingstijden zijn dan altijd een kwartier voor de eerste en een kwartier na de laatste bus." Mocht er toch de behoefte zijn om de openingstijden aan te passen, zal de gemeenteraad met geld over de brug moeten komen. "Als u budget vindt, is het wellicht mogelijk."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws