Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Rechter: Kollumer moet stoppen met autobedrijf

di 12 juli 2016, 12.00 uur

LEEUWARDEN - Als een 44-jarige inwoner van Kollum niet stopt met zijn bedrijf aan de Triemen in Triemen, dan dreigt een stillegging van de bedrijfsactiviteiten voor de duur van drie maanden. Dat was de uitkomst van de rechtszaak tegen de Kollumer, die zelf niet op de zitting was verschenen. Rechter Bauke Jansen legde, op voorstel van officier van justitie Daniëlle van Ieperen, ook nog een boete van 1000 euro op. Aan de voorwaardelijke straf verbond Jansen een proeftijd van een jaar.

Volgens de rechter heeft de gemeente Kollumerland al verschillende pogingen in het werk gesteld om de Kollumer middels het opleggen van dwangsommen te dwingen te stoppen met zijn bedrijf op de bewuste locatie. De man repareert en 'tuned' auto's en hij handelt in onderdelen. De gemeente is al zes jaar bezig hem daar weg te krijgen. Op de plek waar de Kollumer de afgelopen jaren zijn bedrijf runde, rust een woonbestemming.

Bij controles bleek dat de activiteiten onverminderd doorgingen. Bij een controle in maart vorig jaar stonden er tien auto's op het erf en werd er een behoorlijke hoeveelheid motorblokken en onderdelen aangetroffen. Eind juni van dit jaar leek er sprake van een kleine afname: op het erf stonden zes auto's, waarvan er één op naam van de Kollumer stond, en er lagen vier motorblokken.

Verder stond er een zeecontainer met 50 motorblokken. De officier vroeg zich af wat de overheid verder nog kon doen. 'Verdachte heeft kans op kans gehad', stelde Van Ieperen. Ze kwam zelf met het antwoord op haar vraag en eiste een boete van 1000 euro en drie maanden voorwaardelijke stillegging van het bedrijf. De rechter nam de eis integraal over. Bij een volgende rechtszaak is de kans groot dat de voorwaardelijke stillegging definitief wordt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381