15 °C

Drachten Diamonds knokt voor gelijkspel

ma 11 juli 2016 14.19 uur

DRACHTEN - Zondag speelden de softbaldames van Drachten Diamonds tegen koploper Tex Town Tigers uit Enschede. Beide teams begonnen de eerste inning goed, met honkslagen aan de kant van Drachten door Brigitta de Champs en Laura Heins. Waar Enschede in de volgende inningen steeds meer moeite kreeg met het sterk verdedigende team uit Drachten, werd in de vierde inning door de drachtster dames nog een punt, en gescheurde onderlip, gescoord na enkele verdedigingsfouten.

In de vijfde en zesde inning wist Enschede door een 3 mooie honkslagen nog 4 punten te scoren. Ook Drachten wist in de zesde inning 4 belangrijke punten te scoren; na een honkslag van Aline Obbink, 4 wijd van Leoni ten Brink en geraakte slagvrouw Anneloes van Eijk waren de honken vol. Brigitta de Champs sloeg tactisch een bal in het rechtsveld en hierop wisten Aline en Leoni te scoren. Hierna passeerden Carolien ter Braake (vervangend loopster voor Anneloes) en Brigitta de Champs de thuisplaat nadat Laura Heins de bal hard en laag in het rechtsveld sloeg.

In de laatste inning kwamen Leoni ten Brink en Anneloes nog wel op het honk, maar helaas zijn er geen punten meer gemaakt waardoor de wedstrijd eindigde in een welverdiende 7-7 gelijkspel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws