Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

Wietteler G'dijk hoeft geen € 8000 te betalen

vr 8 juli 2016, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Voor de hennepkwekerij die op 9 december 2014 op de zolder van zijn woning aan de Mouterij werd aangetroffen, is een inwoner van Gorredijk (29) vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Politierechter Lieme Wijma wees de Pluk ze-vordering van de officier van justitie af. Omdat er tussen hennepresten een krant van 5 juli 2014 werd gevonden, ging de officier er vanuit dat de Gorredijkster in elk geval een half jaar lang hennep had geteeld.

Dan zou hij dus ook geoogst hebben. De vondst van de krant vond de rechter een niet al te sterk argument. 'Die krant kan hij ook bewaard hebben', aldus Wijma. En dus hoeft de Gorredijkster niet de door de officier berekende criminele winst -ruim 8000 euro- te betalen. De verdachte was er vrijdag zelf niet. Hij had de politie verteld dat hij in de schuldsanering zat en dus krap bij kas was.

'Dat is iets wat we vaker zien. Mensen die financiële problemen hebben, worden hiervoor gebruikt', zei de rechter. Een van de buren had al een paar keer hennep geroken, voor de politie begin december bij de man aan de deur kwam. De Gorredijkster beweerde dat hij de kwekerij, die volgens de rechter 'behoorlijk professioneel' was, zelf had gebouwd.

Ook had hij volgens zijn zeggen eigenhandig buiten de meter om een stroomkabel naar boven toe aangelegd. In de woning vond de politie een stroomstootwapen -met een nagenoeg lege accu- en een tasje met veertien bolletjes cocaïne. De coke was volgens de Gorredijkster voor eigen gebruik.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum






regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid