16.4 °C

'Ik weet dat ik van een agent af moet blijven'

wo 06 juli 2016 17.30 uur

LEEUWARDEN - De politie had op zaterdagavond 3 april de handen vol aan een 49-jarige inwoner van Harkema. De man had veel teveel gedronken toen hij in zijn eigen woning stampij maakte. Woensdag zei hij tegen rechter Christine Koelman dat hij thuis ruzie had gekregen. Hij gaf toe dat hij veel teveel had gedronken. Om af te koelen had hij de woning verlaten. Toen hij terugkwam stond de politie in de kamer.

De agenten hadden een melding gekregen dat de Harkemaster zijn huisraad had vernield. De aanwezigheid van de politie werkte bij de verdachte als een rode lap op een stier. Een agente die hem tot rust wilde manen, kreeg een duw. 'Toen waren er in één keer allemaal agenten. Daar schrok ik best wel van', zei de Harkemaster. Hij werd bespoten met pepperspray. Volgens de politieagente had de man haar 'een forse duw' gegeven.

Hij zou wild met zijn armen hebben gezwaaid. De agente had de Harkemaster met de wapenstok een por in de maag gegeven. Daar wist de man niets meer van. Hij zag wel in dat hij fout was. 'Ik begrijp het wel, ik weet dat ik met mijn handen van een agent af moet blijven'. Hij had tot dan toe een blanco strafblad. De rechter ging er vanuit dat het een eenmalig incident was geweest en deed de zaak af met een boete van 350 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws