8,8 °C

In Earnewâld zijn nu in de avond skûtsjes te zien op een stroomhokje dat anders een dissonant was in het straatbeeld van het dorp

Skûtsjes op in de weg staand stroomhok

za 25 juni 2016 13.50 uur

EARNEWâLD - Het skûtsjemonument is vrijdag onthuld in Earnewâld. Dit gebeurde tegelijk met de feestelijke opening van de nieuwe vaarroute en het heringerichte centrum. Als kers op de taart kunnen gasten genieten van Friese wijsheden die op diverse stoeptegels in het dorp zijn gegraveerd.

Oud skûtsjeschipper Joop Mink onthulde samen met wethouder Geerling Schippers het nieuwe skûtsjemonument in het dorp. In dit grote kunstwerk van Volken de Vlas staan alle namen van schippers die ooit in Earnewâld het skûtsjesilen wonnen. Het kunstwerk ontstond min of meer uit nood. Bij de vernieuwingsplannen stond een elektriciteitsgebouw in de weg, maar de verplaatsing zou veel te duur zijn. Het kunstwerk bleek de oplossing.

Gelijk met de opening van de ‘electric only’ route bij Heeg en Oudega werd ook voor het eerst met elektrische sloepen gevaren langs een nieuwe vaarroute aan de noord kant van het dorp. Deze route kon al gebruikt worden met kano’s en is het afgelopen jaar ook geschikt gemaakt voor elektrische sloepen.

 

Regionaal nieuws

8,8 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.