17,8 °C

Herstart onderzoek poging doodslag Appelscha

vr 24 juni 2016 10.55 uur

APPELSCHA -

De politie heeft het onderzoek naar een 'poging doodslag' na de diefstal van een bestelbus in Appelscha opnieuw in behandeling genomen. Het onderzoeksteam roept getuigen op om zich, alsnog, te melden.

In de vroege ochtend van vrijdag 11 december 2015, omstreeks 1.15 uur, werd er vanaf het erf vanaf de Boslaan in Appelscha een zwarte VW bus gestolen. De eigenaar van de bus (37) merkte dat zijn bus werd gestart en spurtte naar buiten. Hij trok het portier open en probeerde de dief uit de auto te trekken. Die reed echter weg en de 37-jarige raakte hierbij ernstig gewond. Het slachtoffer heeft een lange tijd in het ziekenhuis gelegen, maar maakt het nu naar omstandigheden redelijk.

De politie gaat de zaak opnieuw onderzoeken omdat er nieuwe informatie is binnengekomen. Bij de diefstal is vermoedelijk een goudkleurige Mercedes betrokken geweest. Tijdens het wegrijden is de VW bus tegen de Mercedes aangereden. De bestelbus werd later aangetroffen in de omgeving van Huttenheugte/Center Parks in Dalen en was zwaar beschadigd. De man die de VW bus bestuurde had een stevig postuur en zijn leeftijd wordt geschat tussen de 30 en 40 jaar oud.

 

Regionaal nieuws

17,8 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.

.