17,7 °C
© WâldNet

Brand in trappenhuis in Drachten

di 21 juni 2016 01.29 uur

DRACHTEN -

In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een kleine brand gewoed onderin een trappenhuis in een flat aan de Warande in Drachten. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een aantal kranten die onderin het trappenhuis in brand zijn gestoken.

Een bewoner van een huis schuin tegenover de flat zag bij het buiten zetten van de container de deur van het trappenhuis open staan. Toen de man nog een keer keek zag hij dat het hele trappenhuis al vol rook stond. Hierop heeft hij 112 gebeld. Een bewoner van de flat had al geprobeerd de brand te blussen met twee brandblussers, maar het vuur was nog niet uit toen de brandweer ter plaatse kwam. De brandweer had de brand snel onder controle.

Een bewoner van de bovenste verdieping van de flat was op de galerij komen kijken waarna de deur achter hem in het slot viel, met de sleutel aan de binnenzijde nog in de deur. De brandweer heeft de man geholpen door met een ram de deur open te tikken.

Zondagavond was er in een flat vlakbij deze flat brand in een afvalcontainer. Of beide branden iets met elkaar te maken hebben is op dit moment nog niet bekend. De politie heeft het sterke vermoeden dat er sprake is van brandstichting.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

vandaag, 13.52 uur

Waterstanden zakken in de regio