16 °C
Foto: Geert Huisman |  Burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen bracht zaterdagochtend een bezoek aan de kersverse 100-jarige

Hinke Kootstra-Koopmans viert 100e verjaardag

za 18 juni 2016 13.50 uur

HARKEMA - Mevrouw Hinke Kootstra-Koopmans uit Surhuisterveen vierde zaterdag haar 100ste verjaardag. Burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen bracht zaterdagochtend een bezoek aan haar om de felicitaties over te brengen.

Mevrouw Kootstra-Koopmans is op 18 juni 1916 geboren in Harkema. Ze is het tweede kind uit een gezin van vier dochters. Een zusje is op jonge leeftijd overleden. Mevrouw Kootstra is geboren met een gehoorbeperking. Later is ze hieraan in Assen geopereerd en volledig hersteld. In 1968 is ze getrouwd en gaan wonen in Augustinusga. Samen met haar man hadden ze een gelukkig leven op hun boerderij. Haar hobby’s destijds waren fietsen en heerlijk koken voor haar man Teye. Ook paste ze op buurtkinderen. Na het overlijden van haar man heeft mevrouw nog 4 jaar alleen in Harkema gewoond.

Nu woont mevrouw Kootstra alweer 11 jaar in Surhuisterveen in ‘t Suyderhuys. Mevrouw is slechthorend en haar mobiliteit is afgenomen. Ze maakt nu gebruik van een rolstoel. Mevrouw houdt van gezelligheid. Ze gaat vaak koffie drinken in de gemeenschappelijke ruimte en wordt regelmatig bezocht door haar nicht en andere familie. Haar verjaardag werd in 't Suyderhuys gevierd.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws