11.8 °C

Singellandtalent steelt show op Lustrumfeest

za 18 juni 2016 08.43 uur

DRACHTEN - OSG Singelland bestaat dit jaar 20 jaar. Reden voor een lustrumfeest, of zoals het aangekondigd werd op de uitnodiging: partytime! Ruim 1300 leerlingen zetten vrijdagavond Schouwburg De Lawei in Drachten op z’n kop. Op verschillende podia kon de jeugd genieten van optredens van SBMG, Vangrail en Radio 538 DJ’s On Tour én talent uit eigen huis, Kings of Diamonds. Deze schoolband startte in december 2014 op het Drachtster Lyceum en is uitgegroeid tot een enthousiaste rockband. Naast diverse covers brachten ze een aantal eigen nummers ten gehore.

Ook Singelland-talenten Marrit Leemburg en Janna van der Meer, afkomstig van Singelland Burgum, verrasten het publiek met hun mooie gitaar- en zangspel. "Over dit spektakel zullen de leerlingen van Singelland nog lang napraten", aldus Jur Moorlag van de Lustrumcommissie. Ontwikkel je talent Singelland is een scholengemeenschap met zes locaties in Drachten, Burgum en Surhuisterveen met een breed onderwijsaanbod in praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo en internationale schakelklassen (ISK) voor niet-Nederlandstalige leerlingen.

Het onderwijs is zo ingericht, dat elke leerling zijn talenten kan ontwikkelen: met het hoofd, met het hart en met de handen. Op Singelland brengen we de leerlingen ruggengraat bij, zodat ze zelfbewust in het leven staan, keuzes durven te maken en kunnen omgaan met teleurstellingen. Maar ook hun talenten durven te tonen, zoals tijdens een podiumact op het Lustrumfeest in De Lawei.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

vandaag, 13.12 uur

Fruitdag bij de Spitkeet