13,5 °C

Nieuwe vriend ex 'helemaal lens geslagen'

wo 15 juni 2016 16.00 uur

LEEUWARDEN - Een werkstraf van 50 uur, dat was het eindoordeel van politierechter Klaas Bunk in de rechtszaak tegen een 46-jarige inwoner van Langezwaag. De man had op 2 maart op de oprit van de woning van zijn (toenmalige) ex-partner in Tijnje een andere man een gebroken oogkas bezorgd. Het slachtoffer was de nieuwe vriend van de ex van de Langezwaagster.

Hij was net bij de vrouw thuis geweest, toen hij de nieuwe vlam tegenkwam. De Langezwaagster maakte rechtsomkeert en ging erachteraan. Bij de woning van zijn ex haalde hij uit. 'Ik heb hem een corrigerend tikje gegeven', zei de man. Dat zal het slachtoffer anders hebben ervaren: volgens hem deelde de Langezwaagster meerdere klappen uit en liep hij diverse verwondingen op, waaronder een gebroken oogkas.

'Hij ging helemaal door het lint', had het slachtoffer tegen de politie gezegd. Volgens officier van justitie Sus Broekstra had de man zijn rivaal 'echt helemaal lens geslagen'. Inmiddels is de situatie totaal anders: de Langezwaagster en zijn partner zijn weer bij elkaar. De relatie zou nu prima zijn.

Na het voorval is de man naar de huisarts gestapt, die hem doorverwees naar een psycholoog. De rechter ging er vanuit dat het om een eenmalig incident ging. Bunk wees wel de door het slachtoffer ingediende schadevergoeding toe: de Langezwaagster moet 1000 euro smartengeld en 288 euro voor gemaakte kosten aan de man betalen.

 

Regionaal nieuws

dinsdag 21 september

Gewonde bij botsing op Hoofdweg