11,3 °C
Foto: Tino Broekstra

Luchtmachtdagen 2016 groot succes

za 11 juni 2016 22.20 uur

LEEUWARDEN - De Luchtmachtdagen 2016 hebben het record aantal van 280.000 bezoekers getrokken. Zowel op vrijdag (110.000 bezoekers) als op zaterdag (170.000 bezoekers) waren de beschikbare parkeerplekken al snel bezet. De organisatie liet dan ook via allerlei kanalen weten dat het niet verstandig was om meer af te reizen naar Leeuwarden. Het stond toen op de wegen naar de diverse parkeerplaatsen al helemaal vast met verkeer. Ook de parkeerplaats bij de Kleine Wielen stond op beide dagen al vroeg vol.

De mensen die wel op tijd waren en een plek hadden gevonden, waren getuige van de Europese primeur: De F-35, ook bekend onder de naam JSF, deed mee in het vliegprogramma. Dit was nog nooit eerder het geval geweest buiten de Verenigde Staten.
De KLM liet een Airbus A330 langs vliegen. Een MD-11 van Martin Air kwam nog even afscheid nemen, dit type vliegtuig zal binnen enkele maanden niet meer vliegen bij Martin Air. De toestellen zullen worden gesloopt.
Naast de vliegshow waren er ook veel informatie te krijgen over werken bij defensie. Personeel beantwoorde vragen van het publiek over hun werk.

Ondanks de crash van een van de Zwitserse demonstratieteams op donderdag, spreekt de luchtmacht over geslaagde opendagen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

11,3 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.