15.4 °C

Foto: Gemeente Tytsjerksteradiel

Hendrik en Geertje 60 jaar getrouwd

ma 30 mei 2016 21.55 uur

BURGUM - Hendrik en Geertje Hofman-Hellinga uit Burgum vierden zondag dat zij 60 jaar geleden in het huwelijk traden. Reden voor loco-burgemeester Geerling Schippers het jubilerende echtpaar vanochtend te bezoeken. Hij bracht hen namens het voltallige gemeentebestuur de felicitaties over. Dat ging vergezeld van een prachtig bloemstuk.

Hendrik Ale Hofman is geboren op 14 maart 1929 in Damwâld. Geertje Hellinga is geboren op 24 november 1931 in Ikkerwâld. Het echtpaar leerde elkaar kennen in Leeuwarden tijdens een jeugdmeeting.

Na hun trouwen ging het echtpaar in Wijnjewoude wonen. Een oom had daar een bakkerij waar Hendrik ging werken. Later verhuisden ze naar Burgum. Hendrik maakte de overstap en ging werken de roggebroodfabriek van de fa. Bosma (Quatrebras).

In 1964 werd hij beheerder van de Balstien in Noardburgum. Dit werk deed hij 2 ½ jaar. Na die periode ging Hendrik als koster werken in de Koepelkerk in Leeuwarden. Vanaf dat moment woonden ze in de naastgelegen kosterswoning. Hendrik Hofman is ruim 26 ½ jaar koster geweest. Zijn vaste assistent was zijn vrouw Geertje. Na zijn pensionering op zijn 65ste verhuisden ze naar Burgum. Hier wonen ze nu al weer 22 jaar met veel plezier.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws