26,2 °C
© Jochem Wiersma |  Met een spandoek en protestborden verzamelden de bewoners zich op de brug

Protestactie voor behoud Reigersbrug

wo 18 mei 2016 20.45 uur

DOKKUM -

Zo'n 50 personen hebben gehoor gegeven aan de oproep van actiegroep "Behoud Reigersbrug" om deel te nemen aan een protestactie om de Reigerstraatbrug in hun buurt te laten behouden. Met een spandoek en protestborden verzamelden de bewoners zich op de brug.

Het college van B&W in Dongeradeel wil de brug verwijderen in verband met het doorvaarbaar maken van de Sud Ie. De fiets- en voetgangersbrug over de Sud Ie verbindt de wijken It Fûgellan en De Schans en de buurtbewoner willen de brug behouden en verzoeken de gemeenteraad om deze brug ook op te laten hogen.

Het college van B&W is van mening dat een opgehoogde brug op de huidige locatie niet mogelijk is. Zo is er niet genoeg ruimte om een aflopende helling te creëren aan de Reigerstraat. Er zou hiervoor 35 meter voor nodig zijn. Verder zouden de nabij gelegen autobruggen aan de Dongeradyk en ter hoogte van de Kobbe een alternatief kunnen zijn voor fietsers en voetgangers.

De actiegroep is het hier niet mee eens. Zij vinden dat de brug behouden moet blijven omdat er elders in Dokkum ook diverse bruggen zijn aangelegd. Ook zou de vereiste 35 meter geen probleem hoeven te zijn. De brug zou aangesloten kunnen worden op de groenstrook naast de weg waardoor er een aflopende helling gemaakt kan worden.

De actiegroep wordt gedreven door Bertram Buikema die in opdracht van het Bestuur van Buurtvereniging Schans en omwonenden van de wijk It Fûgellan een brief aan de gemeenteraad heeft geschreven.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

26,2 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.