9,6 °C

Behandeling moordzaak Drachten op 9 juni

do 12 mei 2016 15.00 uur

LEEUWARDEN -

De rechtszaak tegen de 43-jarige Drachtster die ervan wordt verdacht dat hij in de nacht van 14 augustus zijn ex-vriendin Jeanine Groenewold (32) in haar woning aan de Zilverschoon om het leven heeft gebracht, wordt op donderdag 9 juni inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Leeuwarden. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend tijdens een zogeheten pro forma-zitting.

De zaak begint om halt tien 's ochtends en zal de hele dag duren. Tijdens een eerdere pro forma-zitting op 16 februari verzocht advocaat Robert Snorn de rechtbank om zijn cliënt voor psychologische observatie naar het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht te sturen. Snorn vond dat de onderzoeken die al hadden plaatsgevonden gebrekkig waren geweest. Dat verzoek werd door de Leeuwarder rechtbank afgewezen.

De advocaat kreeg nog wel de gelegenheid om via de rechter-commissaris aanvullende vragen aan de deskundigen -een psychiater en een psycholoog- te stellen. De deskundigen hebben tot uiterlijk op 13 mei -morgen dus- om die vragen te beantwoorden. De psychiater is ook beschikbaar om tijdens de zitting vragen te beantwoorden.

Het slachtoffer is in de nacht van 14 augustus door steek- en snijwonden om het leven gekomen. Een buurman sloeg alarm omdat hij geruzie vanuit de woning hoorde. De verdachte heeft verklaard dat hij zich vrijwel niets van de fatale nacht kan herinneren. Hij zei dat hij in een waas heeft gehandeld. In zijn bloed werden sporen van medicijnen, alcohol en cocaïne gevonden.

 

Regionaal nieuws

9,6 °C

10 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.