9,8 °C

Slechte melkprijs nekt Drachtster silobouwer

do 12 mei 2016 14.14 uur

DRACHTEN -

Mestsilobouwer Farmex uit Drachten is deze week door de rechtbank failliet verklaard. De lage melkprijs ligt vermoedelijk aan het bankroet ten grondslag. Bij de onderneming werken zes mensen.

De rechtbank in Leeuwarden heeft dinsdag het faillissement uitgesproken over Lago Beheer, Farmex International en Farmex Milieutechniek. De directie heeft het faillissement zelf aangevraagd vanwege een teruglopende orderportefeuille en oplopende schulden. Exacte bedragen zijn niet bekend, maar de Belastingdienst is één van de schuldeisers. Volgens de curator, die de schuld inventariseert, gaat het om grote bedragen.

Farmex, ofwel Famitec, is al meer dan 35 jaar actief op het gebied van geprefabriceerde betonelementen. Mestopslag, industriële tanks, rioolwaterzuiveringen en keldersystemen zijn producten die aan Nipkowlaan in Drachten werden gemaakt. De melkveehouderij was de belangrijkste opdrachtgever. In de zuivelsector zijn, door het grote aanbod van melk na het wegvallen van de quotering, de prijzen onderuit gekelderd. Melkveehouders investeren amper meer en dat heeft de Drachtster onderneming de kop gekost.

Curator Piter van Zandbergen kijkt naar de mogelijkheden van een eventuele doorstart van de silobouwer.

 

Regionaal nieuws

9,8 °C

10 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.