9,8 °C

Dokkumer Brandweerrally nu eens per 2 jaar

di 10 mei 2016 08.15 uur

DOKKUM -

De Brandweerrally van Dokkum, die vanaf 1980 jaarlijks wordt gehouden in en rond Dokkum, wordt voortaan 1 keer in de 2 jaar georganiseerd. Dat maakt het bestuur van de personeelsvereniging van het Dokkumer korps, dat verantwoordelijk is voor de organisatie, bekend. De eerstvolgende editie staat voor juni 2017 in de planning.

"We merkten dat het elk jaar steeds meer moeite kostte om voldoende deelnemers binnen te krijgen", aldus Leon van der Meij, voorzitter van de personeelsvereniging. "We hebben onderzocht waardoor dit komt: Er is nu meer keuze in soortgelijke evenementen. Daarnaast vraagt de brandweer op zich al veel vrije tijd. Daarom lieten een aantal korpsen de rally de laatste jaren aan zich voorbijgaan, wat natuurlijk begrijpelijk is."

In 2014 werd de Brandweerrally voor het eerst vanwege te weinig deelname afgelast. “We hebben toen veel reacties gehad van mensen die dat erg jammer vonden. De proeven die we in en om Dokkum organiseren zijn leuk om naar te kijken. Daarnaast trekt het afsluitende defilé van brandweervoertuigen nog altijd een hoop bekijks. Dat bleek ook wel weer in 2015 toen we met ongeveer 16 deelnemende korpsen een prachtige dag hebben beleefd." De personeelsvereniging hoopt dat deze positieve trend doorzet, en er in 2017 weer een nieuwe editie kan worden georganiseerd.

 

Regionaal nieuws

9,8 °C

10 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.