16,5 °C
In vijf dagen zullen meer dan 700 leerlingen uit 36 groepen van 28 scholen in de gemeente Smallingerland vanaf deze startlocatie hun Praktisch Verkeersexamen afleggen

Aftrap verkeersexamen in Drachten

ma 09 mei 2016 13.22 uur

DRACHTEN - In vrijwel alle gemeenten in Friesland doen leerlingen van groep 7 en/of 8 mee aan het Praktisch Verkeersexamen. Ondanks dat in een aantal gemeenten de examens al zijn gestart, werd maandag de Provinciale aftrap in 'De Verkeerstuin' aan de Oude Slingeweg 4 te Drachten.

Er werd eerst een praatje gehouden door de voorzitter van VVN district Fryslân, mevrouw Henni van Asten. Zij heette iedereen welkom en daarna was het woord aan gedeputeerde Sietske Poepjes. In de stralende zon konden- voorafgaand door Johannes Rypma -leerlingen van It Foarhûs een ritje door ‘De Verkeertuin’ maken. Na de fietscontrole hebben de dames Poepjes en Van Asten het startschot gegeven voor de start van het examen. De eerste leerling van SO De Lanen kon vervolgens starten met de officiele examenroute door Drachten.

In vijf dagen zullen meer dan 700 leerlingen uit 36 groepen van 28 scholen in de gemeente Smallingerland vanaf deze startlocatie hun Praktisch Verkeersexamen afleggen. Voorafgaand aan de start van het examen worden fietsen van de leerlingen door de afdelingsvrijwilligers gecontroleerd op de eisen van een veilige fiets.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

16,5 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
 
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.