8,3 °C

Twee keer doorrijden na aanrijding: werkstraf

za 23 april 2016 08.30 uur

LEEUWARDEN -

Wegens het tot twee keer toe doorrijden na een aanrijding is een 40-jarige inwoner van Surhuisterveen vrijdag door rechter Jolanda Lootsma veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur waarvan 30 uur voorwaardelijk. De rechter achtte ook bewezen dat de Surhuistervener zijn toenmalige echtgenote een klap heeft gegeven.

Dat gebeurde op 7 mei, op dezelfde avond dat de man was doorgereden nadat hij op de Betonwei bij Harkema een verkeersbord plat had gereden. Een getuige zag het gebeuren en waarschuwde de politie. Op de plek werden een paar kunststof onderdelen gevonden die bij de auto van de Surhuistervener pasten. Bij de woning van de man bleek dat zijn auto beschadigd was. De politie sprak hem daar in eerste instantie nog niet op aan.

Later diezelfde avond gebeurde dat wel, toen er een melding kwam van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw hebben geslagen. Daar kwam volgens de Surhuistervener een ware politiemacht op af. 'Een arrestatieteam en wel vier of vijf auto's', zei hij. Tegenover de rechter ontkende hij alles. De klap zou een soort zwaai zijn geweest waardoor hij zijn vrouw per ongeluk had geraakt.

Hij gaf wel toe dat hij op 3 juli vorig jaar was doorgereden, nadat hij op de Koop Kuipersweg in zijn woonplaats achterop een motor was gereden. In plaats van zich bekend te maken, ging de Surhuistervener ervandoor. Bewust, gaf hij toe. Hij had de auto een paar dagen op naam en hij had nog geen papieren. 'Ik dacht, hier krijg ik problemen mee in het weekend. Ik had er op dat moment even geen tijd voor'.

Zowel de motor als de auto waren als gevolg van de aanrijding beschadigd geraakt. De man liep in een proeftijd. In september 2014 had hij voor een bedreiging een voorwaardelijke boete van 400 euro opgelegd gekregen. Omdat hij in de proeftijd in de fout is gegaan, moet hij die boete ook betalen. De Surhuistervener zei dat hij meteen in hoger beroep zou gaan.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 21.35 uur

Auto's in botsing op Trekweg

8,3 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.