15,9 °C

1 jaar cel voor Poolse fietsendief

di 19 april 2016 14.00 uur

LEEUWARDEN -

Een fietsendief uit Polen is dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar. De man heeft eind vorig jaar tientallen voornamelijk nieuwe fietsen gestolen. In Drachten werden op 7 november vier fietsen gestolen. 33 fietsen werden op 11 november vorig jaar teruggevonden in een huisje op een bungalowpark in Appelscha.

De Pool (37) was vooral actief in Noord-Nederland. Hij stal fietsen in de stad Groningen, Assen, Beilen, Haren, Roden, Zwolle en Drachten. Het was de bedoeling dat de fietsen naar Polen zouden gaan. De man stal op bestelling, hij had een voorkeur voor het merk Gazelle en dan vooral de recente modellen. De totale waarde van de aangetroffen fietsen bedroeg zo'n 36.000 euro. De Pool zou 200 euro per fiets krijgen.

De man zei dat het de schuld van de eigenaars was dat hun rijwielen werden gestolen: dan hadden ze er maar fatsoenlijke sloten op moeten zetten. De meeste fietsen gingen terug naar de rechtmatige eigenaars. De rechtbank bepaalde dat de Pool aan zeven gedupeerden ruim 7000 euro aan schadevergoedingen moet betalen.

 

Regionaal nieuws

15,9 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.