16 °C

Verkeerde broer zit bij de rechter:vrijspraak

ma 11 april 2016 15.30 uur

LEEUWARDEN -

Een verdachte is hoogstwaarschijnlijk nog nooit zo snel vrijgesproken als de 20-jarige Drachtster maandagmiddag bij de politierechter in Leeuwarden. De Drachtster stond binnen vijf minuten weer op de gang, nadat politierechter Bauke Jansen had geconstateerd dat niet hij maar zijn tweelingbroer gedagvaard had moeten worden. Hoe de persoonsverwarring heeft kunnen gebeuren, werd op de zitting niet duidelijk.

De naam van de Drachtster die maandag tegenover de rechter zat, kwam helemaal niet voor in het dossier. De naam van zijn tweelingbroer wel, hij had zich ook geïdentificeerd nadat hij op 19 januari vorig jaar in Broeksterwâld was aangehouden. Ook een tweede verdachte had de naam van de tweelingbroer genoemd als mededader. De politie had op de Haaijehoeke in Broeksterwâld een auto met twee mannen gecontroleerd.

Het duo had twee flesjes met ongeveer 200 gram GHB bij zich. Ze werden bovendien verdacht van het plegen van een inbraak in een pand in Ternaard. Bij die inbraak was gereedschap, een minibike en een aggregaat buitgemaakt. Omdat hij op geen enkele wijze in verband kon worden gebracht met de inbraak en met de GHB, werd de Drachtster vrijgesproken. Zijn tweelingbroer zal zich waarschijnlijk nog wel voor de rechter moeten verantwoorden.

 

Regionaal nieuws

16 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.