7,1 °C

© WâldNet |  Ook tijdens de meivakantie kan er in De Frosk worden gezwommen

Zwembad De Frosk blijft tijdelijk open

vr 08 april 2016 13.13 uur

DE WESTEREEN -

Zwembad De Frosk in De Westereen blijft tot en met 8 mei open. Curator Wybe Mollema heeft hier met de gemeente Dantumadiel een afspraak over gemaakt. Gelet op de verwachte inkomsten en uitgaven was dit eigenlijk niet mogelijk, maar vanwege de publieke functie van het zwembad is er toch overeenstemming.

Door de afspraak kunnen abonnementhouders gewoon van het zwembad gebruik maken. Ook tijdens de meivakantie kan er in De Frosk worden gezwommen. Er zullen voor de periode vanaf 1 mei geen nieuwe abonnementen meer worden verkocht.

Mollema hoopt dat met de oplossing de meest acute problemen voor de verenigingen, zwemlessen en zwemdiploma’s zijn verholpen. Hij gaat er vanuit dat vanaf maandag 9 mei De Frosk in ieder geval voor korte termijn de deuren sluit. De toekomst van het zwembad op langere termijn is nog onduidelijk, maar definitieve sluiting behoort volgens de curator tot de mogelijkheden. De kansen voor een doorstart worden onderzocht.

Zwembad De Frosk werd afgelopen dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. De exploitatiemaatschappij bleef maandelijks rode cijfers schrijven, met een schuld van 220.000 euro tot gevolg. Het zwembadbestuur liet in een gesprek met de curator weten dat een langslepend conflict met de gemeente aan het faillissement ten grondslag ligt. Dantumadiel ontkent dit.

 

Regionaal nieuws

7,1 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.