Account
Logo
Zoeken
10.2 °C

Ondernemersfonds in Gorredijk

wo 23 maart 2016, 11.10 uur

GORREDIJK - Gorredijk krijgt een eigen ondernemersfonds om uitvoering te geven aan plannen die het vestigings- en ondernemersklimaat versterken. Een stichting gaat toetsen welke plannen doorgang krijgen en welke financiële middelen worden toegekend. Wethouder Piet van Dijk: "Het ondernemersfonds is een sterk voorbeeld van ondernemersparticipatie waarbij in het belang van alle ondernemers en consumenten aan de aantrekkelijkheid van Gorredijk wordt gebouwd."

Ondernemersverenigingen OKO en WHI hebben in 2015 een businessplan voor Gorredijk gemaakt. Concrete wensen/ideeën die hierin zijn opgenomen zijn het nog aantrekkelijker maken van het winkelcentrum, het stimuleren van evenementen, het verbeteren van de routing en de aankleding van de openbare ruimte in het centrum. Ook het versterken van de samenwerking, het verder verbeteren van de veiligheid en het realiseren van een hoog voorzieningenniveau op het bedrijventerrein horen tot de ambities.

Een nieuw opgerichte stichting zal de plannen van de ondernemersverenigingen toetsen aan de doelstellingen van het ondernemersfonds. Ook beoordeelt de stichting voor welke financiële bijdrage een plan eventueel in aanmerking komt. Het Stichtingsbestuur wordt gevormd door Frank van Campen, als onafhankelijk voorzitter, Ruurd Koopmans als vertegenwoordiger van de Ondernemers Kring Opsterland en Rogier Wijnstok van de winkeliersvereniging WHI.

Het geld dat nodig is voor het uitvoeren van de plannen komt uit een per 2016 nieuw ingevoerde reclamebelasting. Alleen ondernemers die reclame voeren, betalen hierover de reclamebelasting. De belasting wordt door de gemeente op verzoek van de ondernemers (verenigingen) zelf ingevoerd. De opbrengst hiervan wordt geschat op € 120.000,-. De gemeente stelt de belastingopbrengst als subsidie beschikbaar aan de stichting. De gemeenteraad is in december 2015 unaniem akkoord gegaan met het voorstel nadat bleek dat er groot draagvlak bij de ondernemers voor is.

Eind 2018 vindt een evaluatie plaats van de effecten van het fonds. Op basis daarvan wordt beoordeeld of dit fonds, al dan niet aangepast, wordt gecontinueerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal