Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Drugsverbod voor dealende broers uit Opende

wo 2 maart 2016, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Twee broers uit Opende zijn wegens de handel in drugs door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot celstraffen en werkstraffen. De broers, 21 en 24 jaar oud, hoorden bij een groep jongeren die vorig jaar voor nogal wat overlast zorgde op en rond het Torenplein in Surhuisterveen. In de groep werden drugs gebruikt. De broers deden dat ook, ze zijn beide verslaafd aan speed.

De oudste was ook nog eens gokverslaafd en hij heeft GHB verkocht. Binnen de groep werden de drugs gedeeld, maar ook onderling verhandeld. Op 5 november vorig jaar hield de politie vier mannen aan, waaronder de broers uit Opende. Ze dealden regelmatig voor iemand uit de Torenpleingroep. De 24-jarige mocht twee weken later weer naar huis, zijn baas wilde hem wel terug hebben. De 21-jarige kwam vorige week op vrije voeten.

De broers kregen celstraffen van 230 dagen waarvan 120 voorwaardelijk (voor de jongste) en 180 dagen waarvan 165 voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel hebben ze allebei al uit gezeten. Verder kregen ze beide een werkstraf van 120 uur. Ze komen onder toezicht van de reclassering en ze moeten zich laten behandelen bij de verslavingszorg. Ook mogen ze allebei gedurende de proeftijd van drie jaar geen drugs gebruiken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!