8,5 °C

12 hectare vol met zonnepanelen in Buitenpost

wo 02 maart 2016 11.18 uur

BUITENPOST -

De gemeente Achtkarspelen wil een terrein van 12 hectare bij Buitenpost vol laten zetten met zonnepanelen. Het project heeft de naam 'Sinnegreide' gekregen en de realisatie en exploitatie moet in handen komen van een nog te kiezen marktpartij. De gemeente heeft deze week bedrijven uitgenodigd om mee te doen. De grond waar de zonnepanelen worden geplaatst blijft wel in eigendom van Achtkarspelen.

De Sinnegreide moet een veld vol zonnepanelen worden die stroom opleveren. Die stroom wordt aan het elektriciteitsnet geleverd met een aansluiting op het regelstation van netbeheerder Liander. De stroom gaat dus niet rechtstreeks naar de woningen in de omgeving maar compenseert een deel van het elektriciteitsgebruik van de inwoners en bedrijven van de gemeente.

De Sinnegreide komt in het weiland naast bedrijventerrein 'De Swadde' in Buitenpost, aan de noordkant van de Spoorlijn Groningen-Leeuwarden. Daar ligt een stuk land van 17 hectare, in eigendom van de gemeente. Hiervan is 12 hectare beschikbaar voor de Sinnegreide.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 18.30 uur

Marrum krijgt jeu-de-boulesbaan

8,5 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.