9.3 °C

DTS beslist derby in haar voordeel

ma 22 februari 2016, 10.30 uur

SURHUIZUM - Zaterdag speelde DTS de derby tegen het welbekende Harkema. Voor Harkema stond er niets meer op het spel, voor DTS dreigt echter degradatie naar de 4e klasse. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een ruime overwinning voor Harkema. Voor de Broekenhuis-formatie dus een dubbele motivatie om deze wedstrijd de punten in eigen huis te houden.

Het werd een wedstrijd die meer spannend dan aantrekkelijk was, DTS wist in de eerste helft steeds een voorsprong van 1 of 2 doelpunten vast te houden, maar aan beide kanten leek de verdediging te overheersen. De doelpunten waren schaars, de ruststand was dan ook 7-4 voor de thuisploeg.

Zaak voor het Surhuizumer achttal om dezelfde strijdlust en inzet ook na de rust te tonen. Dit bleek niet gemakkelijk. Harkema wist na de rust dichterbij te sluipen en topt tweemaal toe een voorspong te pakken. DTS bleef aanhaken en wist tegen het einde van de wedstrijd de leiding over te nemen. Jeroen Dijkstra schoot het verschil naar 2 doelpunten, waarna de punten voor DTS binnen waren.

De volgende wedstrijd voor DTS is op zaterdag 12 maart tegen DWA-Argo te Winsum. Ook hier zal de ploeg moeten strijden voor de broodnodige punten om degradatie te ontlopen.