Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

CDA Tytsjerksteradiel dient motie in

do 18 februari 2016, 11.15 uur

BURGUM - De CDA fractie van de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel wil donderdagavond tijdens de raadsvergadering een motie indienen omtrent REC/Omrin. Ze willen extra druk leggen op het afvalverwerkingsbedrijf om te voorkomen dat er wederom teveel dioxide wordt uitgestoten.

In oktober 2015 is geconstateerd dat bij de Reststoffen Energie Centrale van Omrin in Harlingen de uitstootnorm van dioxide is overschreden. De Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben hierop een dwangsom gezet op de REC om herhaling te voorkomen. Om deze dwangsom vrijdag tijdens de aandeelhoudersvergadering druk bij te zetten wil de CDA fractie extra voorwaarden stellen.

De REC overweegt bezwaar aan te tekenen tegen deze dwangsom. De CDA fractie van Tytsjerksteradiel wil dit tegengaan door vrijdag in de aandeelhoudersvergadering aan te dringen om geen bezwaar aan te tekenen. Dit om geld en energie te besparen die, volgens de CDA fractie, beter gestoken kan worden in het voldoen aan de eisen van de afgegeven vergunning.

Daarnaast wil de CDA fractie aandringen op het tijdig en juist informeren van de omwonenden in de gemeente Harlingen. Dit om de zorgen die er momenteel heersen weg te nemen.

De Friese gemeenten zijn mede eigenaar van REC/Omrin. Zij zullen daarom aanwezig zijn bij de aandeelhouders vergadering. Daarnaast verbrand REC/Omrin het afval uit de gemeente Tytsjerksteradiel. De aandeelhoudersvergadering zal vrijdag plaatsvinden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'