11.8 °C

Admiraliteitsdagen succes dankzij gemeente

do 04 februari 2016 22.54 uur

DOKKUM - Door de financiële bijdrage van de gemeente Dongeradeel is het mogelijk geweest om van de Admiraliteitsdagen een succes te maken. Voorzitter Jan Michiel van der Gang kwam daarom donderdagavond de raadscommissie ‘Middels en Mienskip’ bedanken: “Als die bijdrage er niet was geweest, was het feest er waarschijnlijk nooit gekomen”, zei Van der Gang. De organisatie van het feest wist de gemeentelijke bijdrage in 2015 te vertienvoudigen door meer dan 100 bedrijven als sponsor binnen te halen. De ambities zijn groot. “De Admiraliteitsdagen moeten een aanleiding zijn om terug te komen”, aldus Van der Gang.

“Het kon er niet mee starten, maar het kan er ook niet zonder”, beantwoordde de voorzitter van de verantwoordelijke stichting donderdagavond op vragen van Jouke Douwe de Vries van Dongeradeel Sociaal of de bijdrage ook in de toekomst nodig is. “We moeten verder professionaliseren en aan steeds meer eisen voldoen. Bijna de hele gemeentelijke bijdrage gaat op aan veiligheid”, gaf van der Gang als antwoord. Eventuele toegangspoortjes, zodat het publiek ook financieel aan het feest bij kan dragen, zag niemand zitten. “Het feest moet toegankelijk blijven voor iedereen”, vond Jacob Woudstra van de CDA-fractie.

Van der Gang kwam de gemeente niet alleen bedanken, maar was ook benieuwd naar de eventuele opmerkingen van de commissieleden. “We luisteren goed naar de mensen die betalen”, nodigde de kleermaker de leden uit. Die wilden onder andere het precieze effect van de Admiraliteitsdagen weten en waren nieuwsgierig naar de link met de Dokkumer stadfeesten en Kulturele Haadstêd 2018. Met beide werkt de stichting goed samen. Van der Gang kon nog geen tipje van de sluier geven over de exacte invulling van de Admiraliteitsdagen editie 2016, maar dat de ambities van de stichting groot zijn is wel duidelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws