1,6 °C

Steekpartij in flat Nachtegaalstraat: 2 jaar

do 28 januari 2016 15.00 uur

LEEUWARDEN -

Een 45-jarige Drachtster is donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot twee jaar cel. De man, afkomstig uit Somalië, heeft op 3 september 2015 een 23-jarige landgenoot meerdere malen met een mes gestoken. Dat gebeurde in de flat van de 45-jarige Drachtster aan de Nachtegaalstraat, drie maanden voor het gebouw door een zware explosie werd verwoest.

De jongste verdachte verklaarde dat hij door zijn landgenoot van achteren werd aangevallen met een mes. De man liep steekwonden op aan zijn hoofd, in zijn zij en vanaf zijn hals naar beneden naar de borst. De ander zou geprobeerd hebben hem de keel door te snijden. De 23-jarige had zich vervolgens ook verweerd met een mes. Doordat hij werd aangevallen was hij gerechtigd om zich te verweren, vond de rechtbank, zelfs als hij daarbij een mes gebruikte.

De rechtbank oordeelde dat de 23-jarige uit noodweer heeft gehandeld. Hij werd ontslagen van alle rechtsvervolging. Hij kreeg wel een boete van 250 euro, op 2 april had hij in Heerenveen een taxi vernield. De straf voor de oudste verdachte was hoger dan geëist. Officier van justitie Roelof de Graaf eiste twee weken geleden 24 maanden cel waarvan 8 voorwaardelijk.

 

Regionaal nieuws