1,8 °C

© WâldNet |  Waren er voor De Centrale As nog zo'n 12.000 verkeersbewegingen per dag over de Haadwei, dat is nu gehalveerd tot 5500

Verkeer Damwâld gehalveerd door Centrale As

di 26 januari 2016 21.05 uur

DAMWâLD -

De Centrale As werkt en doet wat hij moet doen. Dat zei wethouder Roelof Bos dinsdagavond voorafgaand aan de raadsvergadering van de gemeente Dantumadiel. Na metingen die eind oktober aan de Haadwei in Damwâld werden gehouden, blijkt dat het verkeer in het dorp is gehalveerd. Op sommige momenten is het zo rustig in het dorp dat de Hoofdweg als racebaan wordt gebruikt. "Een goede reden om binnenkort met de herinrichting van de weg aan de slag te gaan", aldus Bos.

Waren er voor De Centrale As nog zo'n 12.000 verkeersbewegingen per dag over de Haadwei, dat is nu gehalveerd tot 5500. Er werden op drie plaatsen aan de Haadwei metingen gedaan. Deze komen nagenoeg uit op de prognoses die werden gedaan voor de komst van De Centrale As tussen Dokkum en De Westereen.

De Centrale As gaat in het najaar van 2016 helemaal open voor het verkeer tussen Dokkum en Nijega. Inwoners en verschillende organisaties uit Noordoost Fryslân zijn samen met de provincie Fryslân inmiddels bezig met het organiseren van de opening. Die activiteiten zijn gebundeld in het programma 'Foarut oer de As'.

 

Regionaal nieuws