2,7 °C

Winkeldievegges niet meer in Nederland

ma 25 januari 2016 17.30 uur

LEEUWARDEN -

Twee vrouwelijke winkeldieven kwamen er maandag bij de politierechter redelijk genadig af. De vrouwen, een 21-jarige asielzoekster uit Mongolië en een 37-jarige, in voormalig Joegoslavië geboren vrouw, zijn maandag beide bij verstek veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraffen van een week. De rechter legde geen werkstraf op omdat het executeren daarvan hoogstwaarschijnlijk niet zal lukken.

De Mongoolse is zeer waarschijnlijk niet meer in Nederland, zij zou door de Nederlandse autoriteiten op het vliegtuig zijn gezet. Van de andere verdachte was het niet helemaal duidelijk of zijn nog steeds in ons land is. De Mongoolse had op 18 maart 2015 spullen gestolen bij de Action in Burgum. Van een tweede diefstal werd ze vrijgesproken. Dat ging om de diefstal van een snoeptrommel bij de Jumbo in Burgum, ook op 18 maart.

In het dossier werd echter verwezen naar een andere zaak. Een aangekondigd uitgebreid proces verbaal van bevindingen van de politie was vervolgens niet in het dossier terechtgekomen.

De Joegoslavische had op 24 maart spullen gestolen bij de Plus Markt en de Poiesz in Burgum. Bij beide winkels had ze etenswaren gestolen. Ze had tegen de politie gezegd dat een man haar had gedwongen. De vrouw is eerder veroordeeld voor winkeldiefstallen. Ze liep in een proeftijd, na maandag heeft ze er nog een proeftijd bij.

 

Regionaal nieuws

2,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.