4,9 °C

GHB-verslaafden: 'Het maakt ons leven kapot'

do 21 januari 2016 19.00 uur

LEEUWARDEN -

In de oudejaarsnacht van 2014-2015 viel het de politie op dat er een auto geparkeerd stond bij een leegstaand pand aan de Oude Commissieweg in Noardburgum. Toen er in het pand mensen bleken te zijn, waarvan ook nog eens twee in een wat vreemde houding op de vloer lagen, namen de agenten poolshoogte. Er waren vijf mensen in het pand, die duidelijk onder invloed van iets waren. Er werden behoorlijke hoeveelheden drugs aangetroffen: speed en GHB.

En meer dan een liter GBL, een grondstof voor GHB. Twee van de vijf aanwezigen zaten donderdag tegenover rechter Klaas Bunk. Ze bevestigden dat ze behoorlijk high waren toen de politiemensen binnenkwamen. 'We zaten in een soort delirium', zei een van de verdachten. De twee, een stel uit Grou, gaven toe dat ze verslaafd zijn aan GHB en speed. De 26-jarige man is ook nog verslaafd aan valium.

Daar waren ze niet trots op en zeker niet blij mee. 'We willen er heel graag van af, het maakt ons hele leven kapot', zei de vrouw (24). Ze had een goeie baan, door de harddrugsverslaving is ze alles kwijtgeraakt. Ze hebben contact gezocht met de verslavingszorg, vrijdag hebben ze een gesprek. Iedereen heeft goede voornemens als ze voor de rechter zitten, opperde rechter Bunk.

De Gousters bezwoeren dat ze gemotiveerd waren om van hun verslaving af te komen. Bunk gunde ze 'een allerlaatste kans'. 'De volgende keer bent u aan de beurt. Als u hier weer komt, zetten we de gevangenisdeur vast open'. De vrouw kreeg een werkstraf van 40 uur. Haar vriend heeft een strafblad, hij liep in een proeftijd. Hij kreeg 120 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. De proeftijd van de 'oude' straf werd met een jaar verlengd.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 17.36 uur

Manitou uitgebrand aan Bosweg

4,9 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.