2,7 °C

Oerrock: Kensington, Chef'Special en Racoon

wo 20 januari 2016 11.19 uur

URETERP -

De line-up van het festival Oerrock is bekend. Met onder andere Kensington, Chef'Special, Racoon en Miss Montreal haalt het festival dit jaar een aantal topattracties. Het festival start traditiegetrouw op Hemelvaartsdag. Naast Kensington, Chef'Special, Racoon en Miss Montreal komen ook Moke, Handsome Poets, Navarone, Orange Skyline en Jelle B naar Ureterp. Aan dit lijstje wordt nog een tweetal winnaars van de Oerrock Play-Offs toegevoegd.

Kensington stond ook in 2015 op het programma, maar de band moest op het laatste moment afzeggen vanwege stemproblemen van zanger Eloi Youssef. "Dat vonden zowel wij als Kensington heel vervelend, daarom hebben we meteen gesproken over de mogelijkheid om het optreden een jaar door te schuiven. Dat gebeurt nu en daarmee haalt Oerrock een topformatie in huis, want 2015 is zonder meer het jaar van Kensington geweest," vertelt voorzitter Sietze Boonstra van Oerrock.

Aan de programmering van de vrijdagavond, die zoals altijd gratis toegankelijk is, wordt op dit moment nog hard gewerkt. Oerrock streeft er naar om net als de afgelopen jaren aansprekende namen naar Ureterp te halen. Op zaterdag, de slotavond van het festival, is de bühne het domein van nationale en internationale tribute bands.

Sietze Boonstra is dik tevreden over het muzikale aanbod. ,,Op de openingsavond hebben we naast Kensington, Chef’Special, Racoon en Miss Montreal, vier namen die ieder apart ook als headliner hadden kunnen fungeren. Ook de line-up van de tribute-avond mag er zijn. AC/DC is super speciaal, maar ook van Bryan Adams en Elvis hebben we hoge verwachtingen. Met Muse halen we een band in huis die de jeugdige bezoekers zeker zullen waarderen.’’’

De organisatie voert ook dit jaar weer enkele vernieuwingen door. Zo wordt de toeschouwerscapaciteit verhoogd van 6000 naar 7500 bezoekers en is een aantal logistieke knelpunten aangepakt. Grootste verandering is het nieuwe, grote buitenpodium. "We voeren de festivalopzet verder door," licht Sietze Boonstra toe. "We willen een buitenfestival worden en laten daarvoor een mega podium van 20 breed bij 13 meter hoog bouwen. Het grote voordeel is dat de festivalbezoekers vanaf ieder punt van het terrein goed zicht op het podium hebben en dat we een optimalere geluidsbeleving kunnen creëren."

 

Regionaal nieuws

2,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.