1 °C

Steekpartij in ontplofte flat: cel geëist

do 14 januari 2016 18.50 uur

LEEUWARDEN -

Ruim drie maanden voordat er een zware explosie plaatsvond, was er in de flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten een steekpartij. Twee Somalische mannen hadden elkaar op de avond van 3 september toegetakeld. De een, een 23-jarige Drachtster, lag bloedend op de binnenplaats van de flat toen de politie arriveerde. Het tweede slachtoffer, 45 jaar oud, werd gewond aangetroffen in zijn eigen woning in de flat. Donderdag moesten beide mannen voor de Leeuwarder rechtbank verschijnen. De zaken werden afzonderlijk behandeld.

De verdachten schuiven elkaar de schuld in de schoenen. De 23-jarige zegt dat hij door de 45-jarige van achteren met een mes werd aangevallen, de oudste verdachte zei dat het precies andersom was. Er was nog iemand in de flat, die heeft het verhaal van de 45-jarige grotendeels bevestigd. Met die verklaring werd de zaak er echter niet duidelijker op: beide verdachten hebben verklaard dat de getuige er helemaal niet bij was toen ze elkaar met messen te lijf gingen.

Nader onderzoek van de flat en de verwondingen van de mannen schiep ook geen duidelijkheid. De conclusie van de onderzoeken is dat de beide scenario's, zoals ze door de verdachten werden geschetst, mogelijk zijn. De twee waren die avond op stap geweest, ze hadden beide genoeg te drinken gehad. In de flat van de oudste verdachte liep het uit de hand. Beide mannen liepen steekwonden op. De 45-jarige raakte gewond aan zijn onderarm, de 23-jarige was er een stuk slechter slechter aan toe.

Hij liep steekwonden op aan zijn hoofd en in zijn zij en vanaf zijn hals naar beneden naar de borst. Hij heeft zich ook nog schuldig gemaakt aan het vernielen van een taxi, op 2 april vorig jaar in Heerenveen. Officier van justitie Roelof de Graaf eiste in beide zaken 24 maanden cel waarvan 8 voorwaardelijk voor een poging tot doodslag. De 45-jarige Drachtster wil 2500 euro smartengeld van de jongste verdachte.
De Leeuwarder rechtbank doet op 28 januari in beide zaken uitspraak.

 

Regionaal nieuws

1 °C

3 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.