27,7 °C

Wijnjewoudster betrokken bij dodelijk ongeval

vr 08 januari 2016 09.09 uur

WIJNJEWOUDE -

Een 63-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wijnjewoude is donderdagmiddag betrokken geraakt bij een dodelijk ongeval op de provinciale N34 ter hoogte van Zuidlaren. Een 48-jarige automobilist uit Haren verloor hierbij iets na half zes het leven. De man kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde rijstrook en botste nagenoeg frontaal op de tegemoetkomende vrachtwagen. De inwoner van Haren was op slag dood.

Het latere slachtoffer reed in de richting van Gieten. Nagenoeg op het viaduct bij Zuidlaren stuurde de auto volgens getuigen plotseling naar de andere weghelft. De vrachtwagenchauffeur uit Wijnjewoude kon de tegenligger niet meer ontwijken. Door de klap kwam de vrachtwagen eerst in de rechterberm waarna deze voor het tegemoet komende verkeer langs de weg overschoot en in de berm aan de andere kant tot stilstand kwam. De chauffeur en zijn passagier kwamen met de schrik vrij.

De politie heeft geen aanwijzingen dat het ongeluk te maken heeft met de weersomstandigheden. Een wagen die achter de auto van de inwoner van Haren reed, raakte door de brokstukken zwaar beschadigd. De N34 moest vanwege het ongeluk geruime tijd worden afgesloten. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de fatale aanrijding.

 

Regionaal nieuws

27,7 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.