Logo
Zoeken
Zoeken
4.9 °C
© WâldNet |  Eén persoon raakte gewond en is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis

Ravage na explosie in flatgebouw in Drachten

zo 27 december 2015 21.59 uur

DRACHTEN - Een enorme explosie heeft zondag omstreeks 21.50 uur op de eerste verdieping een flatgebouw aan de Nachtegaalstraat in Drachten compleet verwoest. Door de explosie, welke gepaard ging met een enorme knal, ontstond er verder brand. Verder raakte de voor- en achterzijde van het pand zwaar beschadigd en is er sprake van instortingsgevaar. Meerdere appartementen raakte zwaar beschadigd. De oorzaak van de explosie is vooralsnog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie.

Man loopt brandwonden op
Er is bij de explosie één man gewond geraakt. Deze werd met brandwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel meerdere ambulances als de brandweer van Drachten zijn met spoed ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. De explosie zorgde voor een enorme ravage in de omgeving. Naast het flatgebouw liepen ook diverse auto's tegenover de flat schade op door rondvliegende brokstukken. Ook bezittingen van de flatbewoners werden naar buiten geslingerd. Autoruiten vlogen er bijvoorbeeld uit.

De politie is omstreeks 22.00 uur ter plaatse gekomen om de flat te ontruimen en de omgeving af te zetten. Op een zeker moment is zelfs een deel van de Kaden afgezet. Vele brandende dozen (waarin mogelijk vuurwerk lag) op straat bemoeilijkten aanvankelijk het werk van de hulpdiensten. Na een kwartier (22.15 uur) waren de losse brandjes op straat geblust door de brandweer.

Bewoners elders opgevangen
Voor de bewoners van de flat wordt opvang geregeld zodat deze mensen elders kunnen overnachten deze nacht. Er is namelijk sprake van instortingsgevaar. De bewoners hebben zich verzameld in de Toog aan de Noordkade in Drachten om te kijken waar ze kunnen gaan overnachten. Het gebouw wordt verder door deskundigen geïnspecteerd omdat er mogelijk nog sprake kan zijn van instortingsgevaar.

In de loop van de nacht stortte de flat in

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....