8,5 °C

Ruiten sneuvelen na echtelijke ruzie

wo 02 december 2015 18.53 uur

LEEUWARDEN -

Een echtelijke ruzie bracht een Drachtster (32) woensdag voor de rechter. De Drachtster zou op 15 september zijn vrouw ernstig hebben bedreigd. Hij zou met een broodmes hebben gezwaaid, terwijl hij toespelingen maakte aan de recente moordzaak op de Zilverschoon, op 14 augustus waarbij een 32-jarige vrouw om het leven was gekomen. Onderwijl zou hij geroepen hebben 'Ik snij je keel door'.

'Niets van waar', zei de Drachtster tegen rechter M.J. Oostveen. De man was er achtergekomen dat zijn vrouw al een jaar vreemdging. In de nacht van 15 september zou hij haar na een hoogoplopende ruzie uit huis hebben gezet. De vrouw ging naar kennissen, de Drachtster volgde even later. Hij mocht niet naar binnen en keerde onverrichter zake terug naar huis. Thuis ontdekte hij dat de kinderen weg waren, ze waren meegenomen door zijn vrouw en de kennis.

De Drachtster ging op hoge benen terug. Ditmaal kwam het tot een aanvaring met de kennis. De kennis kreeg een paar schoppen en er sneuvelden een paar ruiten. Dat ontkende de Drachtster allemaal niet. Hij zou ook meteen excuus hebben gemaakt. Hij zou bovendien tot twee keer toe hebben aangeboden om de schade te vergoeden. Met dat aanbod was niets gedaan, met als gevolg dat de rechter geconfronteerd werd met een pittige en ingewikkelde schadevergoeding van de kennis.

De man claimde niet alleen de schade aan de ruiten, hij vorderde ook smartengeld en gemiste werkuren. In totaal had hij een claim 6600 euro ingediend. 'Ik heb het gevoel dat ze er een slaatje uit proberen te slaan', reageerde de Drachtster. Er werd uiteindelijk maar een klein deel van de claim toegewezen. Rechter Oostveen besliste dat de Drachtster 525 euro moet betalen. Dat bedrag was inclusief 150 euro smartengeld.

De rest van de vordering werd niet ontvankelijk verklaard. Daarover zou de civiele rechter moeten beslissen. De Drachtster kreeg een boete van 500 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur voor mishandeling en vernieling. De verbale bedreigingen en het dreigen van het mes achtte Oostveen niet bewezen. De Drachtster zou alsnog kunnen proberen de schade te regelen, tipte de rechter.

 

Regionaal nieuws

8,5 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.