6,8 °C

Niet afbouwen, maar bouwen aan nieuw Caparis

wo 02 december 2015 12.00 uur

DRACHTEN -

De Ondernemersraad van Caparis heeft dinsdagavond tijdens de Ronde Tafel-bijeenkomst van gemeente Smallingerland haar zorgen over de toekomst geuit. Volgens Wybe Huizinga van de OR richt de gemeente zich te veel op de afbouw van de sociale werkvoorziening. "Probeer juist iets op te bouwen met Caparis en ons te kans te geven iets nieuws op te zetten."

De sociale werkvoorziening, die onbetaalbaar is geworden, moet worden geherstructureerd. Samen met acht andere gemeente, die met Caparis werken, moet er straks alleen nog plek zijn bij de sociale werkvoorziening voor de mensen met de indicatie 'beschut werken binnen'. Dit zijn bijstandgerechtigden met een arbeidscapaciteit tot dertig procent. Voor de overige groep wordt een ander oplossing gezocht. "Zij zullen een plek krijgen", garandeerde wethouder Nieske Ketelaar.

De Ondernemingsraad van Caparis maakt zich desalniettemin zorgen over het toekomstperspectief van de werkvoorziening. "Wij snappen dat veranderingen nodig en onvermijdelijk zijn, maar kijk samen met Caparis naar de voorstellen om de kansen te benutten, in plaats van uit te gaan van de zwakte van de organisatie", aldus Huizinga.

Binnenkort neemt de gemeenteraad van Smallingerland een besluit over het herstructureringsvoorstel.

 

Regionaal nieuws

6,8 °C

4 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.