-0,4 °C

Met de wijkvernieuwing wordt De Pauw een buurt om trots op te zijn

Eerste Nul-Op-de-Meterwoning in De Pauw klaar

ma 30 november 2015 11.08 uur

DRACHTEN -

Mettje de Vries zette vrijdag de eerste stap in haar nieuwe Nul-Op-de-Meterwoning (NOM) aan de Robijnekamp. Zij gaat wonen in één van de vijf bijzonder duurzame huurwoningen in wijkvernieuwingsproject De Pauw. Bij bewust gebruik is het mogelijk dat de bewoners geen energierekening meer ontvangen.

Bewoonster Mettje is enthousiast: ‘Dit huis staat op precies dezelfde plek als mijn vorige woning. Ik vind het erg leuk dat ik op deze plek terugkom. En dat in een bijzonder energiezuinig huis. Ik ben benieuwd hoe dat is!’ De NOM-woningen van Accolade hebben extra isolatie, triple glas, een warmtepomp met vloerverwarming en een dakzijde vol zonnepanelen. Mettje: ‘Duurzaamheid is van belang. Ik vind het mooi meegenomen dat ik daar met mijn huis aan kan bijdragen!’

Een buurt om trots op te zijn
Met de wijkvernieuwing wordt De Pauw een buurt om trots op te zijn. De architectuur is geïnspireerd op de Amsterdamse School. Er zijn woningen voor starters, gezinnen en ouderen. Naast de NOM-woningen bouwde Accolade dit jaar nog 35 huurwoningen aan de Robijnekamp. Aan de Geelgorsstraat leverde zij vorig jaar al 22 huurwoningen op. In 2016 komen er nog 18 koopwoningen met een NOM-mogelijkheid. Het gaat om twaalf geschakelde gezinswoningen en zes twee-onder-een-kapwoningen. Deze gezinswoningen zijn beschikbaar vanaf 161.000 euro vrij op naam.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 16 januari

Schoorsteenbrand in Gorredijk

-0,4 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.