2 °C

Twee drugsdealers uit Drachten aangehouden

vr 27 november 2015 14.02 uur

DRACHTEN -

Een 24-jarige Drachtster en een 37-jarige Drachtster zijn vorige week vrijdag door de politie opgepakt op verdenking van de handel in harddrugs. De mannen hebben volgens de politie vermoedelijk over een langere periode drugs verkocht in hun woonplaats. Het duo zit tot op heden nog vast.

De politie kwam het duo op het spoor naar aanleiding van klachten van bewoners in de wijk de Wiken. Het dealen van drugs bracht overlast met zich mee. Zo ondervonden wijkbewoners hinder van drugsdealer die op scooters drugs verkochten.

De politie startte een onderzoek en daarbij kwamen de twee Drachtsters in beeld. Op vrijdag 20 november werd besloten om tot actie over te gaan. Op die dag kochten vier mensen drugs bij de twee dealers. Na de koop werden de vier aangehouden. De kopers bleken allemaal in het bezit te zijn van cocaïne. De drugs werd in beslag genomen. Na verhoor mochten de vier diezelfde dag nog het politiebureau met een proces-verbaal verlaten.

Na de aanhouding van de vier kopers, volgde de aanhouding van de twee Drachtsters dealers van 24 en 37 jaar. Ook werd een 26-jarige inwoner van Drachten aangehouden. Deze man verrichte vermoedelijk hand- en spandienst voor beide dealers. Door de agenten werd tijdens de actie onder andere speed, cocaïne en een geldbedrag aangetroffen. Dit werd onder andere gevonden tijdens huiszoekingen in drie woningen.

De komende periode worden nog diverse kopers gehoord die zaken hebben gedaan met de twee hoofdverdachten. Het onderzoek is volgens de politie dan ook nog niet afgerond.

 

Regionaal nieuws

2 °C

4 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.