2,1 °C

© WâldNet

Brug Lytse Pyp later open dan gepland

do 26 november 2015 18.10 uur

DOKKUM -

Dokkumers die vanaf de Oostersingel naar de Aalsumerpoort in Dokkum willen rijden of andersom, moeten tot het eind van deze week nog omrijden. De brug Lytse Pyp is inmiddels helemaal opgeknapt en zou halverwege de week weer worden geopend, zo meldde de aannemer op Facebook. Die aankondiging bleek echter iets te voorbarig.

Het straatwerk is aangebracht, maar de onderlaag is nog nat door de regenval van de afgelopen dagen. Voordat het verkeer er overheen kan, moet het allemaal eerst als het ware nog even tot rust komen. De brug 'Lytse Pyp' blijft daarom nog tot en met zondag 29 november gestremd. Daarna kan het verkeer weer van de brug gebruik maken.

De gemeenteraad van Dongeradeel heeft in oktober 2014 besloten € 1.420.000,- beschikbaar te stellen voor de Koornmarkt en omgeving. In dit bedrag zit € 550.000,- voor de brug ‘Lytse Pyp’ en € 600.000,- voor de kademuren van de Koornmarkt. De brug Lytse Pyp verkeerde in slechte staat en moest worden opgeknapt. Dat geldt ook voor de kademuren langs het Nauw van de Koornmarkt. In de brug werd onder andere betonrot aangetroffen.

 

Regionaal nieuws

2,1 °C

5 inbraken

12 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.