1,8 °C

Kollumeroord in beeld als opvanglocatie

do 26 november 2015 11.37 uur

KOLLUM -

Kollumeroord is in de gemeente Kollumerland in beeld als mogelijke opvanglocatie voor vluchtelingen. De opvang zou hier uiterlijk 1 april 2016 mogelijk kunnen zijn. Momenteel wordt onderzocht of dit een geschikte locatie is en of een vorm van opvang hier haalbaar is.

Er is nog steeds grote behoefte aan opvangplaatsen voor vluchtelingen en alle gemeenten in Friesland zijn daarom momenteel op zoek naar locaties waar vluchtelingen opgevangen kunnen worden.

Om welke vorm van opvang het voor de gemeente Kollumerland c.a. zou kunnen gaan, is nog niet duidelijk. Ook is nog niet duidelijk of het COA gebruik wil gaan maken van de locatie Kollumeroord. De gemeente Kollumerland heeft wel besloten om op voorhand een informatieavond te organiseren. "Wij peilen op die avond het draagvlak onder de inwoners voor een mogelijke opvang op de locatie Kollumeroord of elders in de gemeente." De avond is gepland op dinsdag 1 december van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur in de Colle in Kollum. Dit is een bijeenkomst waarbij alleen de inwoners van Kollumerland vanaf 18 jaar zijn uitgenodigd en een aantal inwoners van Dongeradeel die in de directe omgeving van Kollumeroord woont.

De gemeente hoopt dat op 1 december duidelijk is of het COA gebruik wil gaan maken van de genoemde locatie.

 

Regionaal nieuws

1,8 °C

5 inbraken

11 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.